Ексклюзиви
середа, 31 грудня 2014 14:40

Українці скуповують техніку на гривневі заощадження
5

Популярністю серед покупців користуються посудомийні і пральні машини.
Фото: Яна Романюк

У столичних супермаркетах електроніки утворюються черги біля кас. Українці активно скуповують побутову техніку. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олег Володимирович, продавець-консультант одного зі столичних супермаркетів електроніки.

"Перед Новим роком покупців у магазині побільшало, - каже продавець. – Одні шукають подарунки, інші прийшли, аби купити техніку для дому. Це в Москві і Мінську в магазинах техніки ажіотаж, бо рублі обвалюються, а в нас перед Новим роком так постійно. Люди купують товари, на які збирали гроші протягом року".

За словами продавця, покупців у магазини затягують акціями і нульовими кредитами.

"Є такі, що їдуть за холодильником чи пральною машиною, а додому вертаються ще й з м'ясорубкою чи кавоваркою, - розповідає продавець-консультант техніки Олег. – Зараз гріх не скористатися акціями. У багатьох магазинах на другий товар у чеку ціну спускають на 30-50 відсотків. Дехто просто користується можливістю оновити побутову техніку в домі, яка була придбана у 2005-2006 роках і вже зносилася".

Третина покупців замовляють холодильники, кухонні комбайни та телевізори в інтернеті, бо дешевше на 10 відсотків.

"Люди замовляють техніку активніше, коли долар починає рости. Хочуть у такий спосіб зберегти свої гривневі заощадження, - каже Оксана Михайлишина, яка торгує технікою в інтернет-магазині. - Були дні на початку грудня, коли ми курс долара на сайті змінювали чотири рази. Вранці посудомийна машинка коштувала 4,4 тисячі, а після обіду вже 4580 гривень.

За словами продавця, вкладати гроші у техніку не на стільки вигідно, як здається.

"Краще купувати те, що дійсно потрібно у домі. Бо ще один телевізор чи комп'ютер тільки займатиме місце. Продати по тій самій ціни, що придбали, не вдасться на жодному сайті з оголошеннями. Втратите неменше 30 відсотків", - говорить Михайлишина.

До свята добре розкупили хлібопічки, міксери, скороварки і м'ясорубки. Їх беруть на подарунки дружинам і мамам.

"Найпопулярнішим товаром залишаються планшети і телефони. Трохи впав цього року продаж ноутбуків. Через те, що велика кількість їх залишається на складі, почали спускати ціну на моделі "Lenovo" і "Hewlett Packard". Останній по акції можна взяти за 5 тисяч гривень, "Lenovo" за 3700 гривень. Вкрай рідко запитують офісну техніку. Зараз багато такої розпродують на сайтах оголошень. Офіси закриваються. За півціни продають столи, комп'ютери, телефонні апарати і принтери".

Зараз ви читаєте новину «Українці скуповують техніку на гривневі заощадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути