понеділок, 03 жовтня 2016 09:54

Українці самі можуть відбудувати економіку — експерт

Українці самі можуть відбудувати економіку — експерт

Українське населення має досить грошей, щоб відбудувати економіку. Про це розповідає голова спілки банків України Станіслав Аржевітін.

"За неофіційними даними, на руках населення зосереджено 100 мільярдів доларів. Українці самі можуть відбудувати економіку країни, але за допомогою держави, - каже експерт. - Ми могли б обійтися без кредитування, якби влада довіряла населенню і могла би мобілізувати цей ресурс".

Понад $50 млрд вивезені за кордон нашими підприємцями і 30 млрд - фізособами.

"У Німеччині 15 років тому сказали: усі, хто поверне кошти в країну, задекларує, сплатить від 5 до 12 відсотків, від держави отримає папірець – броня, що ці гроші чисті, до них нема претензій і вони є твоя недоторканною власністю. Заплати тільки податок за те, що вивіз, і працюй, - додає Станіслав Аржевітін. - Якби хоч частину цих грошей ми могли направити в розвиток економіки, то мали б непоганий старт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні скасовують державне регулювання цін

Головним поштовхом для розвитку економіки має стати розвиток малого і середнього бізнесу.

"Якщо українцям дати сигнал, що вони зможуть отримати пільгові кредити, державні програми або часткову компенсацію відсотків за рахунок державного фонду. То мали б іншу країну," - додає експерт.

Також українці мають перейти від продажу сировини до виготовлення продуктів на експорт. Ропочати виробництво і відмовитися від імпорту. Ми досі закуповуємо цвяхи з Китаю, хоча можемо їх виробляти самі.

Нагадаємо, у вересні Україна отримала черговий транш від МВФ у розмірі $1 млрд. Також уряд розраховує на отримання грошей у жовтні. На думку уряду, це стабілізує гривню.

Зараз ви читаєте новину «Українці самі можуть відбудувати економіку — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути