четвер, 27 серпня 2015 12:35

Україна збільшила в рази експорт готової продукції до ЄС

Україна збільшила в рази експорт готової продукції до ЄС
Експорт м'яса птиці зріс утричі. Фото: www.lviv.tv

Українські сільгоспвиробники дедалі більше використовують нові можливості для експорту продукції переробки на ринок ЄС.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржинальний ринок Європейського Союзу. Так, якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то у 2015 році - уже 67%. Відбулося зростання частки продуктів у сільськогосподарському експорті до ЄС, що позитивним чином характеризує розвиток аграрного сектора України", - сказав Павленко.

Найбільш показовими, за його словами, є приклади зростання експорту м'яса птиці - утричі (до 27.3 млн доларів США); томатної пасти - у 9,5 рази (до 6,9 млн доларів США); обробленого зерна зернових культур (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже вдвічі (до 5,6 млн доларів США); цукру і кондитерських виробів з цукру - у 1,8 раза (до 17,8 млн доларів США); готових продуктів із зерна - у 1,3 раза (до 18 млн доларів США).

Також у першій половині 2015 року відбувся експорт яєчних продуктів до ЄС на суму 4,5 млн доларів США, в той час як за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався.

Зараз ви читаєте новину «Україна збільшила в рази експорт готової продукції до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути