середа, 09 березня 2016 11:11

Україна та Іран домовилися співпрацювати в авіабудуванні

Україна та Іран домовилися співпрацювати в авіабудуванні

Українська та іранська сторони домовилися про розширення співпраці в модернізації і виробництві АН 140-100, продажах АН 158 і АН 178, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Про це пише "Ліга.Бізнес". У понеділок в Тегерані підписали Меморандум про взаєморозуміння V засідання Міжурядової українсько-іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва.

"Компанії наших країн співпрацюватимуть у напрямках модернізації літака Ан-140-100 і його спільному серійному виробництві, в проектуванні і виробництві нових модифікацій літака Ан-140-100, в сфері маркетингу і продажів пасажирських літаків АН 158 в Ірані та регіоні, в напрямку поставки транспортних цивільних невійськових літаків АН-178", - передає слова Зубко прес-служба міністерства.

За прогнозами іранських експертів, до 2021 року їхня країна потребуватиме приблизно 600 пасажирських літаків. Причому 270 з них повинні вміщувати від 100 до 150 осіб. Зараз через санкції цивільна авіація Ірану складається в основному з техніки російського і українського виробництва.

Як повідомлялося, 2016 року в Ірані буде зібраний льотний зразок військово-транспортного літака Faraz-140T, розробленого на базі українського Ан-140.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Іран домовилися співпрацювати в авіабудуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути