Ексклюзиви
пʼятниця, 28 серпня 2015 02:45

Україна і ЄК не домовилися про фінансування закупівель газу - Демчишин

Україна і ЄК не домовилися про фінансування закупівель газу - Демчишин
Фото: segodnya.ua

Україна і Єврокомісія не домовилися про схему фінансування закупівель газу на найближчий опалювальний сезон через відсутність на зустрічі банківських інститутів. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин після зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає РІА "Новини".

Також, за словами Демчишина, представники ЄС та України не погодили схему фінансування закупівлі Україною газу на найближчий опалювальний сезон.

"Ми розглянули кілька варіантів, тому, враховуючи, що на сьогоднішній зустрічі не було самих банківських інститутів, які надають готівку, ліквідність, домовитися про щось було неможливо. Ми однозначно проговорили кілька можливих варіантів, в яких Єврокомісія буде нам допомагати", - сказав міністр.

За його словами, Україна зберігає плани накопичити до початку опалювального сезону 19 млрд кубометрів газу у ПСГ.

"Ми шукаємо допомогу, щоб до 19 (мільярдів кубометрів газу в ПСГ, - ред.) закупити", - сказав Демчишин.

Демчишин повідомив також, що Україна може приєднатися до запланованих на 11 вересня у Відні консультацій Єврокомісії і Росії щодо газу.

Нагадаємо, Україна готова продовжити газові переговори з Росією, якщо Москва запропонує економічно обґрунтовану ціну на весь період опалювального сезону 2015-2016 року, заявив пізніше міністр енергетики України Володимир Демчишин.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄК не домовилися про фінансування закупівель газу - Демчишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути