четвер, 18 грудня 2014 10:15

Одещина домовляється з Придністров'ям про постачання електроенергії

Одещина домовляється з Придністров'ям про постачання електроенергії
Фото: goloskarpat.info

ПАТ "Одесаобленерго" розглядає можливість закупівлі електроенергії у Молдавської ГРЕС, розташованої на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки. Про це повідомив глава Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця, пише "ZN.UA".

За словами губернатора, Молдавська ГРЕС готова продавати від 300 до 600 МВт за ціною 5,5- 5,8 цента за кВт/год. Дефіцит електроенергії в області в години пікових навантажень становить 350 МВт, зазначив Палиця. При цьому він додав, що зараз "намагаються напряму укласти контракт на закупівлю електроенергії".

Голова Одеської ОДА підкреслив, що вже звертався з цим питанням до Кабінету міністрів, але поки безрезультатно.

"Я говорив минулого складу Кабміну, що буде проблема з вугіллям, що потрібно орієнтуватися на пошук електроенергії по імпорту, що у нас є пропозиція з тієї ж Молдови, яка нам готова поставляти електроенергію, але не отримав жодної відповіді. Також кілька разів звертався до нового складу Кабміну, сподіваюся, вони почують", - сказав Палиця.

Молдавська ГРЕС (державна районна електростанція) - теплова електростанція потужністю 2520 МВт, може виробляти електроенергію з використанням природного газу, вугілля та мазуту. У 2005 році ЗАТ "Молдавська ГРЕС" була приватизована і ввійшла до складу російської групи "Інтер РАО ЄЕС".

Зараз ви читаєте новину «Одещина домовляється з Придністров'ям про постачання електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути