четвер, 01 вересня 2016 06:27

У законі про е-декларування існують суперечливі норми — Климпуш-Цинцадзе

У законі про е-декларування існують суперечливі норми — Климпуш-Цинцадзе

У законі про е-декларування існують суперечливі норми — Климпуш-Цинцадзе.

НАЗК має забезпечити функціонування "гарячої лінії" для того, щоб відповісти на додаткові запитання щодо електронних декларацій. Про це в ефірі "5 каналу" заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Йдеться про декларацію минулорічну, а це повторення тих декларацій, які вже були здані у паперовому вигляді, але з додатковими даними. Тут НАЗК вже дали якусь кількість роз'яснень стосовно цих додаткових даних. Я думаю, що далі будуть виникати додаткові запитання. Надіюся, що НАЗК буде спроможне забезпечити функціонування "гарячої лінії" для того, щоб відповісти на ці запитання. І я вже бачу по тій кількості роз'яснень, які НАЗК дає до того закону, що, безперечно, не все було враховано у тому законі. Можливо потрібні якісь уточнення, бо наразі є суперечливі норми", — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 31 серпня, о 23:59, відбувся офіційний запуск системи е-декларування. Це означає завершення виконання умов в рамках програми співпраці з МВФ та завершення виконання зобов'язань щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, система електронного декларування мала запрацювати ще 15 серпня, однак була запущена лише в тестовому режимі.

Зауважимо, у рамках нової системи посадовці мають заповнювати електронні декларації про свої статки — рухоме і нерухоме майно, об'єкти незавершеного будівництва та готівку. З моменту запуску системи чиновники повинні протягом 60 днів (до 1 листопада) подати електронні декларації.

Ця інформація буде відкритою і доступною на сайті НАЗК. Перевірятимуть її детективи цієї агенції.

Зараз ви читаєте новину «У законі про е-декларування існують суперечливі норми — Климпуш-Цинцадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути