четвер, 30 липня 2015 16:55

У терористів з'явився власний мобільний оператор

У терористів з'явився власний мобільний оператор
Фото: uapress.info

У так званої "ДНР" з'явився власний оператор стільникового зв'язку "Фенікс"  через прослуховування телефонних розмов інших компаній українськими спецслужбами, повідомляє "Інтерфакс".

Продавати стартові пакети почали 30 липня, сказав "міністр зв'язку республіки" Віктор Яценко.

Прослуховування розмов спецслужбами згадав директор якогось "держпідприємства" "Республіканський оператор зв'язку" Андрій Рудніченко: "Тотальне прослуховування всіх телефонних розмов... Українські спецслужби використовували місця дислокації наших абонентів для координації обстрілу".

Покриття "Фенікса" по території всієї "ДНР" становить 98%, заявив Рудніченко. За його словами, зараз працюють 345 базових станцій компанії.

"Пакети продаватимуть за паспортом та ідентифікаційним кодом. З одного боку, це досвід європейських країн і Росії, а з іншого боку, ми намагаємося захистити наше населення від можливого шахрайства і терористичних актів", — додав він.

До жовтня оператор буде працювати в тестовому режимі, йдеться на сайті "міністерства". Поки абонентам не будуть доступні функції відправки SMS та дзвінків абонентам інших операторів, однак дзвінки всередині "Фенікса" буде безкоштовним

Зараз ви читаєте новину «У терористів з'явився власний мобільний оператор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути