четвер, 25 вересня 2014 11:05

У столичних міняйл долар можна купити по 15 гривень

У столичних міняйл долар можна купити по 15 гривень

Придбати долари у столиці можна на площі біля Центрального залізного вокзалу. За 100 доларів тут доведеться віддати 1,5 тис. грн.

"У валютчиків нема обмежень на придбання валюти. Можна купити хоч і 2 тисячі доларів, якщо маєш 30 тисяч гривень", - говорить столичний міняйло Михайло, який обмінює валюту і чергує біля одного з обмінників на вокзалі.

На обміннику курс долара – 12,9 грн. За словами касира, доларів нема і не буде. Радить шукати валюту у міняйл або продавців одягу на ринку.

"Продавці часто міняють долари, бо на цьому теж можна непогано заробити. У них валюта є постійно, бо часто нею розраховуються за товар, - пояснює пропозицію касира міняйло Михайло. –Коли гривня почала падати, а в банках долари перестали продавати, люди знову кинулися до міняйл. Так, у нас курс вищий, ніж в банках, зате не просимо ніяких документів і продаємо будь-яку суму без обмежень. У банку якщо долар і з'явиться, то більше, ніж на 3 тисячі гривень ви не купите".

За півгодини розмови у нього обмінюють 200 доларів на гривні, купують 600 і 300 доларів по завищеному курсу.

"Зараз до міняйл побігли ті, кому долари дуже потрібні і негайно, - каже міняйло. – Хтось збирається за кордон, комусь треба віддати борг. У банку долари з'являться за тиждень-два. Але поки серед людей паніка, валютчики не втрачають можливості нажитися. Така наша робота. Серед міняйл трапляються різні. На вулиці треба міняти гроші обережно. Можуть фальшиві підсунути або обрахувати".

На запитання, де міняйли беруть долари, Михайло довго вагається з відповіддю.

"Когось виручають працівники банку. По завищеному курсу у знайомого банківського касира можна купити трохи "зелених", - говорить Михайло. - Але найчастіше нас виручають ті, хто здає валюту. Ми, на відміну від банків, приймаємо її по 14-14.4 гривні за долар. Тому люди погоджуються здавати долари нам, не роздумуючи. Щоб вполювати на таких клієнтів, міняйли чергують біля обмінників та готелів, де селяться іноземці".

Зараз ви читаєте новину «У столичних міняйл долар можна купити по 15 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути