Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2014 10:30

У Росії визнали, що з цінами на нафту доведеться рахуватись

У Росії визнали, що з цінами на нафту доведеться рахуватись
Фото: tvi.ua

Рішення ОПЕК не знижувати квоти означає, що проблема надлишкової пропозиції на світовому ринку нафти швидко вирішена не буде. Про це повідомив журналістам директор департаменту довгострокового стратегічного планування Міністерства фінансів Російської Федерації Максим Орєшкін, передає ТАСС.

"Ми вже бачимо в останні дні, що відсутність рішучості ОПЕК в питанні обмеження обсягів видобутку призвела до подальшого негативного тиску на нафтові котирування", - зауважив Орєшкін.

За його словами, ринок залишається в стані надлишкової пропозиції, та поточне рішення означає, що швидко ця проблема вирішена не буде.

Орєшкін вважає, що в таких умовах для Росії "навіть сценарій $80 за барель у найближчі роки вже можна оцінювати як помірно-оптимістичний".

"Ця ситуація вчергове підтверджує нашу позицію, що бюджетна політика Росії повинна адаптуватися до нових цін на нафту, які можуть залишитися (на досить низькому рівні) на тривалий період часу. Середньострокова адаптація означає більш жорсткий підхід до державних витрат і їх можливу оптимізацію", - сказав Орєшкін.

Зараз ви читаєте новину «У Росії визнали, що з цінами на нафту доведеться рахуватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути