вівторок, 20 січня 2015 17:20

У новорічні свята українці економили на розвагах і подарунках

 

Добре заробити під час новорічних свят вдалося таксистам. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський таксист Василь Розинський.

"У свята люди багато подорожували та їздили один до одного в гості, тому таксі викликали часто, - розказує Василь. – Найбільші заробітки мали у новорічну ніч. Заробив за ніч майже три тисячі гривень. Працюю на свята, а відпочиваю, коли всі на роботу виходять. Вірю: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Отак би щоночі заробляти".

За словами таксиста, останнім часом заробітки не радують.

"Бензин дорогий. Люди стали менше таксі викликати, - говорить водій. - Тариф служба піднімати боїться, бо постійні клієнти підуть до тих, в кого дешевше".

Натомість у новорічні свята українці економили на розвагах і корпоративах.

"Роботи для офіціантів у Рівному та Києві було мало, - говорить Світлана Попович, офіціант із Рівного. - Очікувала заробити в грудні на корпоративах, але більшість фірм або скасували новорічні корпоративи і відправили гроші в АТО, або святкували скромно в офісі і обслуговували себе самі. Подруга звала на роботу у Трускавець, але я знайшла кращу вакансію в Буковелі. За ніч в ресторані заробила 600 гривень, а 1 січня за роботу на банкеті – ще 500".

Мало заробили на цих святах і ті, хто перевдягався у Діда Мороза.

"У новорічну ніч працюю вже 12 років, але таких паскудних заробітків не пам'ятаю, - каже киянин Володимир Левчук, який працює Дідом Морозом. - Раніше мав по 15 викликів, а цього року всього чотири. За півгодини брав торік 500 гривень, а зараз навіть 300 ніхто давати не хоче. Зараз модно замовляти Діда Мороза по Скайпу чи промислового альпініста, який в костюмі залізе через вікно. Останні заробляють 50 доларів за виклик".

"Подарунків цього року замовляли менше, ніж торік.

"Більшість з покупками подарунків затягують до останнього, а 31 грудня телефон гарячий, бо кожен хоче знати, чи встигнуть привести його замовлення, - розповідає Євген Омеляник, кур'єр зі Львова. - Користувався популярністю товар, який не подорожчав у кризу та акційний, на який спустили ціну. Другу хвилю подарунків замовляли на Різдво. А вже після 7 січня маємо затишшя, якого не було торік. Замовляють дуже мало. Люди витратили багато грошей і зараз намагаються економити. З подарунками доведеться зачекати аж до 14 лютого, Дня Валентина".

Зараз ви читаєте новину «У новорічні свята українці економили на розвагах і подарунках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути