Ексклюзиви
неділя, 07 грудня 2014 14:55

У московських супермаркетах чекають на м'ясо індійських буйволів і крокодилів з Філіппін

У московських супермаркетах чекають на м'ясо індійських буйволів і крокодилів з Філіппін

Цінники у супермаркетах Москви змінюють майже щодня. Долар в обмінниках уже по 55 рублів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олексій Кір'янов, київський архітектор-дизайнер, який шість років працює у Москві.

"Москвичі стараються купувати більше продуктів, роблять запаси, - говорить Олексій. – Через це з прилавків зникають гречка і сіль, у багатьох супермаркетах не вистачає м'яса".

З 7 серпня Росія заборонила ввозити м'ясо і рибу, сир і молочні продукти, овочі та фрукти з США, Канади, Австралії, Норвегії та країн Євросоюзу.

"Зараз дешевше їжу з ресторану замовити, ніж самому готувати, - каже заробітчанин. - Літр молока в супермаркеті коштує від 50 рублів – понад 15 гривень. Кілограм картоплі чи цукру – від 30 рублів, а це 9 гривень, десяток яєць чи літр соняшникової олії – від 70 рублів, що дорівнює 21 гривні. Сир "Російський" можна купити по 320 рублів за кілограм, і це найдешевший. На наші гроші - 100 гривень".

За словами Кір'янова, фрукти і овочі подорожчали на третину.

"Ще в липні їли персики іспанські, а в серпні почали завозити з Азербайджану і Туреччини", - каже Олексій.

У багатьох магазинах часто пустують прилавки з м'ясом.

"Кілограм курятини у Москві коштує від 180 рублів, а це 55 гривень, - говорить Олексій. – Свинину можна купити по 300-350 рублів, а це 92-107 гривень. За яловичину заплатите від 500 рублів - 150 гривень".

Дизайнер бачив на прилавку одного з магазинів Москви м'ясо з Аргентини і заморожену рибу із Чилі.

"Скоро будемо їсти індійських буйволів і крокодилів з Філіппін. Заморожене м'ясо з останніх обіцяють завезти до кінця року, - розказує Олексій. - У журналах друкують рецепти, що можна приготовити з м'яса крокодила на новорічний стіл. Кажуть, найсмачніше м'ясо у хвості. Щоб не було твердим, радять маринувати в оливковій олії. На смак має вийти як кролик з крабовими паличками. Але хто собі зможе дозволити крокодила, якщо кілограм м'яса коштує щонайменше 2 тисячі рублів – десь 600 гривень?".

Зараз ви читаєте новину «У московських супермаркетах чекають на м'ясо індійських буйволів і крокодилів з Філіппін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути