пʼятниця, 27 листопада 2015 18:42

У "Чорну п'ятницю" кияни витратили втричі більше грошей
6

Фото: Геннадій Гнип

27 листопада столичні торговельні центри, магазини електроніки, деякі мережі продовольчих супермаркетів оголосили великі розпродажі - "Чорну п'ятницю". Обіцяли знижки від 20 до 90 відсотків.

"Американська "Чорна п'ятниця" уже прижилася серед українців. У нас до обіду вже було 400 покупців. У звичайний день буває 300. Сьогодні очікуємо покупки на 1000 чеків. Але більший наплив людей буде у вихідні. Багато вважають, що великі знижки ставлять на дешеві або залежані товари. Або перед розпродажем ставлять високу ціну.У нас немає націнок. Є звичайні ціни і акційні. Якщо людина прийде в понеділок, і акція закінчиться, вона побачить звичайну ціну", - говорить директор магазину товарів для дому "Юск" в столичному універмазі "Україна" Дмитро Севрук.

"Я чекала "чорної п'ятниці". Торік цього дня за півціни купила шість покривал для дачі. Замість 300 гривень за кожне 150. Цього року прийшла по подушки", - розповідає домогосподарка Катерина Біла.

В торгівельному центрі "Дрім таун" на Оболоні найбільше покупців у магазинах міжнародних мереж. Біля кас та гардеробних - черги.

"Сьогодні значно живіше у торговельному центрі. Молодь із задоволенням наслідує західні традиції. І це гарна можливість купити подарунки близьким, друзям та собі", - каже адміністратор магазину "Батлерз" Юлія Метик.

Чорна п'ятниця — день початку великих різдвяних розпродажів у США. Припадає на останню п'ятницю листопада. Назва "чорна" походить від кольору чорнил у бухгалтерських книгах. Раніше чорним писали прибутки, червоним - витрати.

Зараз ви читаєте новину «У "Чорну п'ятницю" кияни витратили втричі більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути