Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2016 13:37

Топ-6 фінансових помилок туриста

Топ-6 фінансових помилок туриста
ptzgovorit.ru

Намагаючись заощадити, українці переплачують за проїзд, мобільний зв'язок і житло закордоном. Шість найгрубших фінансових помилок туриста для Gazeta.ua назвала керівник компанії з організації самостійних подорожей TravelYourWay Надія Патрухіна.

Помилка №1. Аеропорт подалі

Багато недосвідчених туристів намагаються зекономити на перельоті і вибирають віддалені аеропорти. Така схема економії не завжди працює.

"Іноді вартість проїзду від аеропорту до потрібного міста знівелює заощадження на авіаквитку", – каже Патрухіна.

Помилка №2. Готель у передмісті

Готелі у спальних районах європейських міст дешевші, ніж у центрі міста. Однак у такому разі вам треба буде щодня викладати гроші за проїзд до центру.

"Готель у передмісті є перевагою лише для туристів, що пересуваються на автомобілі чи хочуть відпочити подалі від метушні. Коли ж ви їдете в Венецію чи Париж побачити старовинне місто, фінансово вигідніше і зручніше знайти житло ближче до центру", – говорить експерт.

Помилка №3. Переплата за мобільний зв'язок

Перед закордонною мандрівкою слід поцікавитися умовами роумінгу в оператора та вибрати вигідний пакет.

"Щоб оптимізувати витрати, слід придбати місцеву SIM-картку. Для дешевих дзвінків є багато спеціальних додатків, які можна скачати на смартфон. Майте на увазі, що мобільний роумінг дуже дорогий, а WiFi у парках та кав'ярнях безкоштовний", – говорить Надія Патрухіна.

Помилка №4. Кредитні картки

Зняти гроші в банкоматі закордоном - недешеве задоволення.

"За це можете втратити 5-15% від суми. А от розраховуватися карткою в магазині зручно і безпечно для гаманця. Якщо доведеться зняти гроші у банкоматі, беріть одразу всю суму", – радять у TravelYourWay.

Помилка №5. Зайвий багаж

Через надлишкову вагу валіз доведеться доплатити не тільки в аеропорті, але й за таксі. Користуватися громадським транспортом, коли у вас в руках важкі валізи, дуже незручно, особливо якщо на вас чекає пересадка.

Помилка №6. Кафе і ресторани в центрі міста

Найдорожчі ресторани і кафе в туристичних містах розташовані неподалік від пам'яток чи атракціонів, на центральних вулицях чи біля готелів. Власники цих закладів розуміють, що більшість відвідувачів приходять сюди лише раз. Відтак не турбуються про сервіс і якість їжі, а також про ціни. Краще харчуватися в закладах, які рекомендують місцеві мешканці на сайтах і в спеціальних додатках. Заощадити допоможе місцевий ринок з властивим колоритом і свіжими продуктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці частіше відпочивають в Грузії

Нагадаємо, туристичну страховку дешевше оформлювати через інтернет

Зараз ви читаєте новину «Топ-6 фінансових помилок туриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути