четвер, 18 вересня 2014 19:50

Тендери в "Укрзалізниці" тепер будуть проводиться по-новому

Тендери в "Укрзалізниці" тепер будуть проводиться по-новому

"Укрзалізничпостач" провів тендер для "Укрзалізниці" у присутності преси. Підприємство саме виступило з ініціативою провести сьогоднішнє розкриття тендерних пропозицій тендерним комітетом у присутності преси. Такої практики планують дотримуватися і далі.

Максимум відкритості і ще більше прозорості - такий шлях для організації тендерів обрала нове керівництво "Укрзалізниці". Підтвердивши наміри на черговому тендері по закупівлі дизельного палива - основного виду енергоресурсів для галузі.

Зокрема, на конкурс підприємство виставило три лоти - два по 30 тис. тонн і один - на 33 759 тонн. Оскільки на третій лот заявок подано не було, конкурс вважається таким, що не відбувся.

Для участі в конкурсі подали заявки три українські компанії. Елемент-Ойл (Київ) претендує на конкурс по першому лоту, пропонуючи енергоресурси за 639млн. гривень. ВК-Імпекс (Луцьк) заявило про бажання брати участь з вартістю конкурсних пропозицій по першому і другому лотами - з 890 100 тис. грн. Ще один учасник тендеру - компанія Вог Аероджет (Київ) виступила з конкурсними пропозиціями щодо 846 млн. грн. за перший і другий лоти тендеру.

Результати тендеру будуть оголошені після оцінки конкурсних пропозицій протягом 20 робочих днів і опубліковані офіційно, як це і передбачено вимогами законодавства.

Перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк у коментарі журналістам запевнив, що "це саме те, чого хоче нове керівництво - відкритої прозорої процедури тендерів". "Ми хочемо, щоб всі бачили, як працює тендерний комітет. Немає ніякої секретної інформації, яку ми хотіли б приховати ", - сказав він, запевнивши, що й оголошення результатів відбудеться в присутності преси.

Керівник "Укрзалинычпостач" Олександр Лозинський підтвердив, що компанія дуже уважно ставиться до потенційним учасникам тендерів, роблячи свої оцінки щодо відповідності якості товарів і послуг, а також справедливості ціни на підставі великої кількості документів. Крім того, "Укрзалинычпостач" запросив у правоохоронних органів список недобросовісних компаній, які могли бути причетні до корупційних схем попередньої влади або допустили інші порушення як учасники державних закупівель.

Олександр Лозинський наголосив, що "підприємство готове ділитися інформацією і з правоохоронними та податковими органами, щоб уникнути помилок минулого керівництва і докорів у дискримінації або нечесному визначенні переможців". Керівник "Укрзалинычпостач" запевнив, що підприємство шукає нових партнерів для "Укрзалізниці" в Європі, де бізнес ведеться законно і прозоро, а будь-які підозри в корупції назавжди руйнують репутацію компаній. Зокрема, представники компанії на наступному тижні з цією метою їдуть на профільну виставку в Німеччині. "Будемо шукати альтернативну продукцію за кордоном", - сказав він, уточнивши, що мова йде і про заміну продукції російських виробників від яких по багатьом позиціям залежить "Укрзалізниця".

Зараз ви читаєте новину «Тендери в "Укрзалізниці" тепер будуть проводиться по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути