пʼятниця, 23 жовтня 2015 13:18

Суд арештував офшорні рахунки Курченка

Суд арештував офшорні рахунки Курченка
Фото: sport.dozor.com.ua4

Печерський районний суд столиці арештував рахунки 14 офшорних компаній, які пов'язують з бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Рішення суду винесене у справі по зрідженому газу, йдеться у документі від 12 жовтня, опублікованому у єдиному держреєстрі, повідомляє "hromadske.tv".

Рахунки відкриті у двух латвійських банках, ABLV Bank и Regionala investiciju banka.

За інформацією Генпрокуратури Курченко через компанії "Укрхарківргазпостачання-2009", "Луганськпропангаз", "Харків-СПБТ", "ГазУкраїна-2009", ООО "ГазУкраїна-2020", "Запоріжгаз-2000", "Черкаси-Газпостач" та інші структури купував зріджений газ "для потреб населення" на спецаукціонах за зниженими цінами. Після чого він продавав його вже за ринковими цінами.

У підсумку, вважає обвинувачення, Курченко за попередньою змовою зі співробітниками "Нафтогазу" наніс державі збитки на суму більш мільярда гривень.

Суми на арештованих рахунках у документі не вказані. Рішення суду винесене на основі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскація доходів, отриманих злочинним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував офшорні рахунки Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути