понеділок, 10 жовтня 2016 14:40

Стало відомо, хто отримає Нобелівську премію з економіки

Стало відомо, хто отримає Нобелівську премію з економіки
www.gazeta.ru

Нобелівську премію з економіки отримають Олівер Харт і Бенгт Хольмстрем за внесок у розвиток теорії контрактів. Повідомлення з'явилося в Тwitter Нобелівського комітету.

"Одразу хотів обійняти свою дружину, розбудити молодшого сина... а насправді говорив із моїм колегою-лауреатом", - прокоментував у cоцмережі Олівер Харт.

Церемонія нагородження лауреатів пройде в Стокгольмі 10 грудня. Олівер Харт і Бенгт Хольмстрем працюють у США: Харт - в Гарварді, Хольмстрем - у Массачусетському технологічному інституті, пишуть fakty.ictv.ua

Теорія контрактів відповідає на питання, скільки мають отримувати менеджери за рахунок бонусних програм. Як краще оплачувати працю вчителів, медиків, тюремних охоронців – фіксованою зарплатою чи на основі продуктивності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівську премію миру отримав президент Колумбії

Переможці 2016 року отримають 8 млн шведських крон – це близько $931 тис.

Торік Нобелівську премію з економіки присвоїли американському професору Ангусу Дітону за аналіз споживання, бідності та добробуту.

Альфред Нобель у своєму заповіті не вказав економіку. Премію заснував банк Швеції 1968 року. 2009-го вона вперше дісталася жінці - Елінор Остром. Її нагородили за дослідження в галузі економічної організації.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто отримає Нобелівську премію з економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути