четвер, 11 лютого 2016 14:46

Сорос прогнозує банкрутство Росії в 2017 році

Сорос прогнозує банкрутство Росії в 2017 році
mint.net.ua

Наступного року для Росії настане термін виплати значної частини іноземних позик. Саме це фінансист називає найвірогіднішою причиною банкрутства РФ.

Щоб уникнути цього, Путін хоче підштовхнути до краху Євросоюз, пише у своїй колонці мільярдер Джордж Сорос, передає РБК.

"Режиму Путіна загрожує банкрутство в 2017 році, коли настане термін виплати значної частини іноземних позик", - пише Сорос.

За словами фінансиста, популярність чинного президента Росії Володимира Путіна заснована на "контракті із суспільством", згідно з яким Путін повинен забезпечувати фінансову стабільність і неухильне, хоча б незначне, зростання рівня життя.

"Через західні санкції у поєднанні з різким зниженням цін на нафту влада Росії не в змозі виконати жодну з цих обіцянок. Дефіцит російського бюджету становить 7% ВВП, й уряду доведеться скоротити його до 3%, щоб інфляція не вийшла з-під контролю. Ці та інші події матимуть негативні наслідки для рівня життя і думки виборців напередодні парламентських виборів восени", - наголошується в колонці Сороса.

Не платити по рахунках дозволить крах Європи.

Бажаючи підштовхнути ЄС до краху, за словами мільярдера, Росія в Сирії веде військові дії. Це підсилює приплив біженців до Європи. Сорос вважає, що навала мігрантів може зруйнувати ЄС. Тому європейським політикам не слід розглядати Путіна як союзника у війні проти "Ісламської держави".

Зараз ви читаєте новину «Сорос прогнозує банкрутство Росії в 2017 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути