четвер, 25 серпня 2016 18:12

Скраплений газ продається краще за інше пальне

Скраплений газ продається краще за інше пальне

У липні цього року зрідженого газу продали на 14 відсотків більше, ніж у тому ж місяці 2015 го. При цьому в більшості областей України спостерігається падіння продажів бензину і дизпалива, в порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє Delo.ua.

Загальний товарообіг світлих нафтопродуктів і газу в липні 2016 року на АЗС склав 7,933 млрд грн, з яких 55% займає продаж бензину - 150,2 тис. тонн на суму 4,436 млрд грн. Дизпалива продали 103 тис. тонн на суму 2,374 млрд грн, скрапленого газу (пропан, бутан) - 59,7 тис. тонн на суму 1,022 млрд грн, а стисненого газу (метан) - 5,6 тис. Тонн на 99,4 млн грн, - повідомляє видання цифри офіційної статистики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обігнала Россию за кількістю електромобілів

Продажі бензину і дизпалива в 2016 році перевищили показники минулого року тільки в березні. Тоді на АЗС продали 136,3 тис. Тонн бензину (на 10,3% більше ніж у березні 2015-го) і 106,8 тис. Тонн дизпалива (на 9,5% більше).

З огляду на падіння продажів на АЗС в 2015 році до 59-85% по відношенню до показників 2014 року, продажу світлих нафтопродуктів ще не повернулися на докризові показники в більшості областей країни.

Чи не знижують обсяги продажу бензину в Житомирській, Закарпатській, Запорізькій і Одеській, Донецькій областях. Відчутне зростання - в Луганській області.

Продажі дизпалива знизилися більш істотно. Споживання залишається на рівні минулого року в Одеській і Сумській областях, невелике зростання в процентному співвідношенні в Донецькій і Запорізькій областях, і значний - в Луганській області.

Найстабільніший зростання продажів показує скраплений газ: у всіх областях країни, крім Вінницької, Харківської та Херсонської, продажу перевищують показники липня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Скраплений газ продається краще за інше пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути