пʼятниця, 24 жовтня 2014 15:35

На утепленні будинків можна заробити 7 тис. грн за місяць
4

Утеплення зовнішніх стін та балкона обійдеться від 400 до 600 гривень за 1 квадратний метр
Фото: надані Дмитром Мохником
Вартість роботи залежить від матеріалів, які обирає замовник, і складності роботи.
Альпіністи беруть участь в утеплені багатоповерхівок. За роботу отримують 7 тисяч гривень

Українці активно утеплюють свої будинки і квартири, намагаються засклити лоджії і балкони. Фірми, які надають такі послуги, зараз заробляють утричі більше, ніж зазвичай цього сезону.

"Коли утеплюєш стіни і встановлюєш нормальні металопластикові вікна, то витрати на опалення зменшуються удвічі. Багато тепла виходить через старі вікна і двері", - говорить киянин Дмитро Мохник.

У 2012 році він відкрив фірму, яка встановлює металопластикові вікна і займається утепленням балконів та стін. Має власну бригаду робітників.

"Для такої роботи у штаті потрібно мати альпіністів, - каже Мохник. – На мене працює троє колишніх альпіністів. Вони беруть участь в утеплені багатоповерхівок. За роботу отримують 7 тисяч гривень. У висотках працювати непросто. Треба мати спеціальне спорядження і постійно страхувати один одного".

Утеплення зовнішніх стін та балкона обійдеться від 400 до 600 грн за 1 кв. м. Вартість роботи залежить від матеріалів, які обирає замовник, і складності роботи.

"Торік ціни були удвічі нижчі. Змушені були підняти вартість роботи, бо все дорожчає через долар. Зовнішнє утеплення будинку допомагає не тільки зберегти тепло, але ще й захищає стіни від вологості і грибка, - пояснює Дмитро. – Крім теплоізоляції, слугує звукоізолятором. Для ефективності дехто замовляє ще й внутрішнє утеплення. До 20 відсотків тепла з квартири втікає через лоджії і балкони".

Що більша площа, то дешевша робота.

"Деякі фірми роблять націнки залежно від того, який поверх доводиться утеплювати. У нас вартість роботи залежить від наявності на зовнішній стіні кондиціонера і супутникової тарілки. Тоді буде дорожче", - розказує Мохник

Сезон закінчують у листопаді. При низьких температурах вікна встановлювати не можуть, бо замерзає піна. Працювати з будматеріалами на морозі теж не вийде.

Зараз ви читаєте новину «На утепленні будинків можна заробити 7 тис. грн за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути