Ексклюзиви
середа, 20 липня 2016 14:21

Середня зарплата по Україні зросла до 5 тис. грн

Середня зарплата по Україні зросла до 5 тис. грн

Більшість компаній в Україні (67%) змогли підвищити в цьому році зарплати своїм співробітникам. Втім, надбавкане перевищувала 20%. Такі дані опитування, яке провів експертно-аналітичний центр HeadHunter.

При цьому більше чверті компаній підвищили зарплату всім без винятку працівникам, але частіше роботодавці заохочували тільки найцінніших кадрів.

Більшість роботодавців заявили, що не відчувають труднощів з виплатами зарплат. Але не у всіх справи йдуть гладко: у кожної шостої компанії все ж трапляються незначні затримки виплат, хоча в підсумку борги погашаються в повному обсязі. І лише 2% роботодавців зізналися, що у них є великі проблеми зі своєчасною виплатою заробітних плат.

Середні показники заробітної плати знаходяться в межах 4-5 тис. грн у регіонах і 7-8 тис. грн в столиці. Високі зарплати, як і раніше, пропонують ІТ-фахівцям та працівникам міжнародних компаній. У регіонах найбільш високооплачуваними є керівники філій та регіональних представництв.

Разом з цим, згідно з опитуванням hh.ua українці вважають: щоб гідно жити, треба заробляти не менше 20 тис. грн на місяць. А заради високооплачуваної роботи наші громадяни готові виїхати за кордон, працювати за понаднормово і залишатися на ненависній роботі.

"Не думаю, що будуть якісь значні стрибки в заробітних платах. Як показує практика, компанії переглядають зарплати або в кінці, або на початку року. Якщо надбавки і будуть, то знову-таки не вище 20%", — вважає директор з маркетингу hh.ua Брицька Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року українці частіше відпочивають в Албанії та Македонії - туроператор

Зараз ви читаєте новину «Середня зарплата по Україні зросла до 5 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути