пʼятниця, 24 жовтня 2014 13:29

Санкції змусили Росію задуматись про "запасний" бюджет

Санкції змусили Росію задуматись про "запасний" бюджет
Через санкції в бюджеті доведеться скоротити видатки. Фото: 1prime.ru

Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов пропонує розробити запасний варіант бюджету Російської Федерації на 2015-2017 роки на випадок несприятливої ситуації в економіці.

Запасний варіант федерального бюджету необхідний для того, щоб за несприятливої ситуації відмовитися від деяких витрат. Про це глава Мінфіну повідомив під час виступу в Держдумі в п'ятницю, 24 жовтня,  передає РІА "Новости".

"Ми вважаємо, що ми зараз повинні підготувати наш бюджет для того, щоб мати так званий запасний варіант. У разі якщо зовнішні умови будуть такі ж важкі, як сьогодні, то ми повинні мати запасний варіант на випадок, від яких зобов'язань, від яких витрат ми могли б відмовитися", - заявив він.

"Бюджет постійно не може мати витрати, які були складені під час іншої економічної реальності. Ми повинні завжди мати варіант на випадок, якщо такі часи триватимуть і далі", - підкреслив Сілуанов.

При цьому міністр нагадав, що Мінфін не планує поповнювати Резервний фонд в наступному році. Натомість кошти планують направити на часткове заміщення запозичень. Якщо ж несприятлива ситуація в економіці продовжиться і в 2015-2017 роках, то на покриття пріоритетних витрат можуть бути також спрямовані і кошти резервного фонду уряду.

Він звернувся до депутатів з проханням дозволити Мінфіну за необхідності використовувати кошти Резервного фонду в 2015 році.

"Ми його для цього і створювали. І зараз у Резервному фонді понад 3 трильйони рублів. Ми просили б дозволити уряду використовувати до 500 мільярдів рублів, якщо протримається така ж ситуація, як сьогодні", - зазначив міністр.

"Але Резервний фонд не нескінченний, і ми повинні привести видатки до нових можливостей бюджету, тут і оптимізація державних програм", - додав Сілуанов.

 

Зараз ви читаєте новину «Санкції змусили Росію задуматись про "запасний" бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути