Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2014 15:31

Санкції Заходу коштуватимуть Росії 90 мільярдів доларів

Санкції Заходу коштуватимуть Росії 90 мільярдів доларів
ria.ru

Уряду РФ доведеться витратити до $90 млрд в найближчі півтора року, щоб оплатити борги держкомпаній у разі, якщо санкціями їм буде відрізаний доступ до зовнішнього фінансування.

Така оцінка міститься в періодичному огляді Центру розвитку Національного дослідницького університету "Вища школа економіки" (ВШЕ).

За оцінками аналітиків, російським держкомпаніям до кінця 2014 року для виплати за боргами потрібно буде залучити близько $43 млрд (з них держбанкам порядку $19 млрд.), а в 2015 році – близько $48 млрд, з яких на держбанки припадає близько $21 млрд.

"За повної відсутності зовнішнього фінансування (тобто в екстремальній ситуації), державі в 2014 – 2015 роки в тій чи іншій формі доведеться забезпечити валютну підтримку держсектору в розмірі від $40 млрд, якщо санкції торкнуться тільки держбанків до приблизно $90 млрд, якщо заборона на перекредитування в американських і європейських банках торкнеться всіх російських держкомпаній. Це буде більш ніж серйозне навантаження на золотовалютні резерви Росії, особливо якщо врахувати ще й попереднє рішення Гаазького суду по справі ЮКОСа вартістю $50 млрд (перспективи опротестуванняя якого Росією поки до кінця не ясні)", – говориться в огляді.

Нагадаємо, 16 липня США ввели санкції проти російських ВЕБ, "Газпромбанку", "Роснефти" і "Новатека". Цим компаніям закритий доступ до кредитів в американських банках терміном понад 90 днів.

Очікується, що ЄС озвучить чергове розширення списку санкцій проти російських компаній в середу.

Зараз ви читаєте новину «Санкції Заходу коштуватимуть Росії 90 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути