вівторок, 29 липня 2014 19:28

Санкції проти Росії можуть торкнутися всієї світової економіки - МВФ

Санкції проти Росії можуть торкнутися всієї світової економіки - МВФ
Фото: job-sbu.org

Ситуація на Україні, санкції США та ЄС проти Росії, а також можливі в разі їх посилювання перебої в торгівлі в першу чергу загрожують негативними економічними наслідками країнам СНД та ЄС, але можуть торкнутися і всієї світової економіки. Про це йдеться в доповіді МВФ.

"Геополітична напруженість в Росії і на Україні може бути значним джерелом вторинних ефектів. В результаті недавніх потрясінь зростання (економіки - ред.) і в Росії, і в Україні буде нижче колишніх очікувань, що призведе до широких негативних ефектів для регіону СНД", - йдеться в доповіді фонду про вторинні ефекти у світовій економіці, опублікованому у вівторок.

"Активність в інших регіонах може бути порушена, якщо подальші потрясіння призведуть до нового сплеску неприйняття ризику на глобальних фінансових ринках, або якщо торгівля та фінансові відносини будуть ускладнені інтенсифікацією санкцій та зустрічних санкцій", - зазначають автори доповіді.

"Зокрема, найбільші ефекти можуть проявитися від серйозних порушень у виробництві або транспортування природного газу, сирої нафти або, меншою мірою, кукурудзи і пшениці", - йдеться в доповіді МВФ.

Поки ефект напруженості відчувається лише в Росії та в Україні, а ринки Європи слабо реагують на події, вказують експерти фонду.

"Проте, ескалація напруженості шляхом інтенсифікації санкцій може призвести до більш значних ефектів по всій Європі, Центральній Азії та за їх межами. Ці ефекти можуть зробити сильний вплив на сировинні та фінансові ринки", - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, США і ЄС вводять проти Росії санкції у зв'язку з ситуацією в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії можуть торкнутися всієї світової економіки - МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути