Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2014 00:34

Санкції кардинально погіршили фінансовий стан Росії - глава НБУ

Санкції кардинально погіршили фінансовий стан Росії - глава НБУ
Фото: tsn.ua

Санкції проти Росії кардинальним чином погіршили її фінансовий стан. Девальвація рубля протягом року склала 30%. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" сказала голова Нацбанку України Валерія Гонтарєва.

"Санкції кардинальним чином погіршили фінансовий стан Російської Федерації. Девальвація рубля протягом року склала 30%, що для країни, яка має в резервах півтрильйона доларів, дуже суттєво", - наголосила вона.

Більше того, як зазначила голова НБУ, для РФ практично перекритий доступ до міжнародного капіталу. За її інформацією, банківській системі Росії потрібно буде витратити 150 млн дол виключно на підтримку балансу найбільших її державних банків.

"Санкції діють, але на жаль, не можна сказати, що проблеми Росії допомагають вирішувати наші внутрішні проблеми", - зазначила В.Гонтарєва.

Нагадаємо, з 17 березня Євросоюз ухвалив дев'ять пакетів санкцій проти Росії. В сукупності обмеження торкнулися 119 фізичних осіб та 23 юридичних особи. Також Євросоюз ввів санкції щодо енергетичного, фінансового та оборонного секторів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Санкції кардинально погіршили фінансовий стан Росії - глава НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути