Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2014 17:07

Рубль пришвидшив падіння перед завтрашнім засіданням ОПЕК

Рубль пришвидшив падіння перед завтрашнім засіданням ОПЕК
Фото: politkuhnya.info

Долар і євро продовжують рости на Московської біржі. У середу, 26 листопада, долар оновив максимум з 19 листопада, сягнувши 47 рублів на тлі геополітики, побоювань падіння цін нафти і очікувань скорочення попиту на рублеву ліквідність, повідомляє Інтерфакс.

Долар США коштував о 15:52 за київським часом 47,1 руб./$1, що на 84 копійки вище рівня попереднього закриття.

Курс євро склав 58,81 руб./EUR1, додавши 1,29 рубля. Вартість бівалютного кошика ($0,55 і EUR0,45) зросла на 1,04 рубля, до 52,37 рубля.

Рубль падає другі торги поспіль. За два дні долар додав близько двох рублів (4,7%), євро - майже три рубля (5,1%). Експерти пов'язують це падіння з побоюваннями зниження світових цін на нафту після зустрічі ОПЕК, з геополітичним напругою, а також з очікуваннями скорочення попиту на рублеву ліквідність у зв'язку із закінченням періоду податкових виплат.

Зазначимо, що міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв сьогодні заявив, що не очікує від найближчого засідання ОПЕК рішення про зниження квот на видобуток нафти. "Нічого не буде, країни ОПЕК роз'єднані і не треба очікувати від зустрічі ОПЕК чогось", - сказав Улюкаєв.

Зараз ви читаєте новину «Рубль пришвидшив падіння перед завтрашнім засіданням ОПЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути