Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 17:10

Рубль обвалили жадібність та параноя Путіна - The Economist

Рубль обвалили жадібність та параноя Путіна - The Economist
Фото: kfond.org

Президент Росії Володимир Путін може пригнічувати інакомислення в Росії, але не може контролювати фінансові ринки, пише видання The Economist.

У масштабному обвалі рубля повністю винен Путін, стверджується в статті під назвою "Що посієш, те й пожнеш".

"Обвал рубля викликаний войовничістю, жадібністю і параноєю Володимира Путіна", - стверджує автор статті.

Путін, наголошується в публікації, буде звинувачувати у всіх бідах "західних спекулянтів", які нібито спровокували коливання на фінансових ринках. Але так чи інакше криза стане неминучим наслідком агресії Путіна за кордоном і корумпованим управлінням в Росії.

Путін не зміг реформувати російську економіку, залишивши її залежною від енергетики.
"Якщо б він побудував економіку, засновану на верховенстві закону і конкуренції, а не на патронажі і корупції, все виглядало б зовсім інакше", - зазначає видання.

Щоб поліпшити довгострокові перспективи російської економіки, Путін повинен піти зі східної України, після чого пішло б скасування санкцій проти РФ.

"Другим кроком до цієї мети могла стати зміна економічної моделі країни. Путін повинен скористатися падінням вартості національної валюти і зменшити залежність економіки від доходів від нафти і газу", - припускає автор статті.

Президент Росії повинен був би також сприяти новим технологіям у країні, зміцнити верховенство права і прибрати корупцію. Такі зміни не сподобалися б олігархам, але росіяни відчули б себе краще, пише автор. "На жаль, нічого з цього не може статися", - зазначає видання.

Путін, швидше за все, подвоїть антизахідну риторику, буде далі придушувати всяке інакомислення у себе в країні, дестабілізувати Україну і втручатися в справи інших близьких держав. Він хоче продовжити курс автаркії, пориваючи багато економічних і фінансових зв'язків Росії з Заходом.

"Нахабний націоналістичний курс буде сприяти збіднінню Росії, що не дасть Путіну можливості підвищити рівень життя росіян. Він робить ставку на недалекий російський народ, і "торгує" націоналістичними пристрастями. Хоча видання сподівається, що таке припущення є помилковим", - резюмується в статті.

Зараз ви читаєте новину «Рубль обвалили жадібність та параноя Путіна - The Economist». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути