середа, 30 квітня 2014 08:51

Росія висловила нові претензії до українського сиру та м'яса

Росія висловила нові претензії до українського сиру та м'яса
Фото: news.ub.ua

Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації з 13 травня обмежує поставки до Росії продукції виробництва одного з найбільших українських виробників сиру - Пирятинського сирзаводу.

Про це повідомляє прес-служба відомства. Причиною заборони стало виявлення відомством в сирах підприємства антибіотиків тетрациклінової групи .

Крім того, Россільгоспнагляд ввів режим посиленого лабораторного контролю над продукцією виробника яловичини Свіженька (Чернівецька обл.). Причиною посилення контролю стало виявлення в мороженії яловичині в четвертинах виробництва української компанії перевищення допустимої кількості мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів.

Нагадаємо, 5 квітня, відбулася телефонна розмова першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Івана Бісюка з керівником Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Сергієм Данквертом. Під час розмови досягнуто домовленості про особисту зустріч Бісюка з головним ветеринарним інспектором РФ Євгеном Непоклоновим. На переговорах планується обговорити умови поновлення транзиту через територію Росії товарів, які потрапляють в Україну з третіх країн, а також поставок готових м'ясних продуктів, що містять свинину, які були обмежені через спалах африканської чуми свиней в Луганській області.

Зараз ви читаєте новину «Росія висловила нові претензії до українського сиру та м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути