пʼятниця, 27 листопада 2015 10:41

Росія помститься Туреччині "бомбардуванням Воронежа" - російські ЗМІ про санкції

Росія помститься Туреччині "бомбардуванням Воронежа" - російські ЗМІ про санкції
Фото: korrespondent.net

Від санкцій проти Туреччини постраждають, насамперед, росіяни.

Про це пише у критичній колонці російська "Газета.RU".

"Окремо дивують темпи прийняття рішень - на всі розрахунки прем'єр відвів всього два дні. Так само стрімко ми вводили європейські антисанкції - та так, що потім доводилося довго уточнювати і викидати зі стоп-листа те, без чого Росія, як з'ясувалося, обійтися ніяк не може", - пише видання.

Автор колонки дивується, що уряд не встановив навіть перехідного періоду, в результаті чого "загинуло багато російських постачальників, які всі свої гроші вклали в закупівлі, які загальмували на кордоні".

"Іншими словами, постраждав більше власний бізнес, ніж європейці".

Видання зазначає, що знову, не рахуючись з досвідом, уряд робить те саме, не звертаючи уваги на економічну складову.

"Свої пропозиції про те, як "покарати" Туреччину, висунув тепер і міністр науки Ліванов, і глава Мінкульту Мединський. Причому міністр культури самовіддано пообіцяв впоратися не за два дні, а за один. П'ятирічку достроково", - зазначається в колонці.

"Загалом, все йде по накатаній за післякримські роки програмі. На будь-які виклики - економічні, політичні, військові, навіть не роблячи видимих ​​дипломатичних спроб розібратися і знайти якесь інше рішення конфлікту, ми відповідаємо "бомбардуваннями Воронежа": забороною нашим людям користуватися "ворожими" товарами і послугами та відпочивати у "ворожих" країнах", - іронізує автор колонки.

Також журналіст нагадує, що донедавна турецькі продукти влада РФ називала мало не головною заміною європейських, які потрапили під ембарго.

"Тепер і вони виявилися "шкідливими" і недружніми. Намагаючись покарати "чужих", ми змушуємо все більше страждати своїх. Європейці, яких ми покарали, переставши закуповувати в них продукти, весь останній рік не натішаться на ціни в продуктових магазинах, які, як зауважив Росстат, ростуть у сім разів повільніше, ніж у Росії. Німці тільки зрадіють несподіваному подарунку під Новий рік, коли їхній відпочинок (без російських туристів) помітно подешевшає і стане тільки комфортнішим", - пише автор.

"Психологія "витримаємо все" хороша, коли її добровільно поділяють громадяни. Логічно було б закликати росіян, які поділяють обурення відносно "удару в спину", патріотично відмовитися купувати турецькі товари і відпочивати на турецьких пляжах. Але коли рішення за громадян приймають чиновники, які давно бачать життя інакше (тільки у них доходи торік зросли), то виникає побоювання: чи так безпомилково влада розрахувала, що народ витримає", - підсумовує автор.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв назвав атаку на російський бомбардувальник Су-24 агресією з боку Туреччини і заявив про підготовку комплексу економічних заходів у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Росія помститься Туреччині "бомбардуванням Воронежа" - російські ЗМІ про санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути