вівторок, 13 вересня 2016 10:24

Російського пива в Україну ввозять утричі більше

Російського пива в Україну ввозять утричі більше

За 1-ше півріччя 2016 року постачання пива з країни-агресора в Україну зросло в 3,3 разу - з 1,86 млн до 6,06 млн дал, незважаючи на введене на початку 2016 року Україною ембарго на ввезення російських товарів.

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

За даними митної статистики, які опинилися в розпорядженні видання, в 1-му півріччі 2016 року обсяг експорту пива з Росії зріс в 1,6 разу - з 5,99 млн до 9,71 млн декалітрів. Основним джерелом зростання цього показника стало постачання в Україну. За звітний період воно зросло в 3,3 разу - з 1,86 млн до 6,06 млн декалітрів.

У загальному обсягу російського експорту Україна має 62,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насалик заявив, коли Україна відмовиться від імпорту газу

"Співрозмовник "КоммерсантЪ" пояснив це підписаними цьогоріч контрактами з чотирма великими компаніями з ДНР і ЛНР: "Ми доставляємо їм продукцію самовивозом". За словами менеджера "Липецькпива", в тих регіонах присутня також продукція "Очаковскоє" і МПК. Опитані "КоммерсантЪ" міжнародні виробники пива Efes, Carlsberg, Anheuser-Busch InBev і Heineken заявили, що не возять продукцію з Росії в Україну", - пише видання.

За відомостями директора Центру досліджень федерального й регіональних ринків алкоголю Вадима Дробиза, крім пива на окуповані території Донбасу постачають й інші російські алкогольні товари, зокрема горілку й вино.

Обсяги постачання російських продуктів у Крим невідомі, оскільки Росія вважає анексований півострів своєю територією і не веде там митної статистики.

Зараз ви читаєте новину «Російського пива в Україну ввозять утричі більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути