Ексклюзиви
пʼятниця, 30 грудня 2016 17:55

Роботу Одеського припортового заводу зупинив Саакашвілі

Зупинка Одеського припортового заводу спричинена підривною інформаційною кампанією, яку вели Міхеїл Саакашвілі та керівництво Національного антикорупційного бюро. Про це кажуть у політичній партії "Народний фронт", передає прес-служба.

 

Саме через цілеспрямовану систематичну дискредитацію цього держпідприємства воно втратило кредитоспроможність і швидко накопичило борги. Велике ресурсоємне виробництво з тисячами працівників тепер не лише не розвивається, але й змушене зупинитися для скорочення збитків.

 
\

Але всього рік тому Одеський припортовий був рентабельним державним активом (250 мільйонів гривень прибутку за 2015 рік). Після Революції Гідності уряд Яценюка не лише налагодив прозору ефективну роботу ОПЗ, а й готував підприємство до відкритого приватизаційного конкурсу в липні 2016 року зі стартовою ціною у $520 млн. Західні інвестори були готові вкласти в підприємство навіть більшу суму.

 

Все змінилося після того, як тодішній голова Одеської облдержадміністрації Саакашвілі вирішив дестабілізувати ОПЗ й використати його для дискредитації прем'єра Яценюка. Регулярні п'ятихвилинки губернаторської "чорнухи" дали результат: на приватизацію не надійшло жодної заявки від інвесторів. Навіть зниження стартової ціни вдвічі не врятувало повторний конкурс від зриву. Адже менеджери заводу потрапили під "прес" Національного антикорупційного бюро й корумпованих суддів. За підозрілим збігом обставин, першим заступником голови НАБУ є Гізо Углава – давній соратник Саакашвілі.

Внаслідок їхніх підривних дій держбюджет воюючої країни недоотримає 500 мільйонів доларів. Добробут тисяч робітників і їхніх сімей під загрозою. А олігархи й мафіозники спокійні: потужні західні компанії не виграли відкритий приватизаційний конкурс і не покращили конкуренцію на ринку мінеральних добрив.

Зараз ви читаєте новину «Роботу Одеського припортового заводу зупинив Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути