Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2015 13:52

Радник Рейгана і Тетчер буде консультувати Яресько

Радник Рейгана і Тетчер буде консультувати Яресько
Артур Лаффер. Фото: bigmir.net

Відомий американський економіст Артур Лаффер став радником міністра фінансів України Наталії Яресько з податкових питань.

Про це повідомила прес-служба міністерства.

"У вересні до команди визнаних міжнародних експертів, які консультують Міністерство фінансів, приєднався відомий американський економіст Артур Лаффер", - йдеться в повідомленні.

Лаффер навчався в Єльському університеті, є доктором філософії в Стенфордському університеті, професором Університету Південної Кароліни та Чиказького університету, а також був економічним радником президента США Рональда Рейгана і прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер, наголошує прес-служба Мінфіну.

Відомство нагадує, що раніше радниками та заступниками міністра стали: колишній заступник прем'єр-міністра і міністра фінансів Словаччини Іван Міклош, міжнародні економісти і експерти Кріс Вейлс і Роберт Конрад.

Як наголошує прес-служба, Лаффер консультуватиме Яресько щодо здійснення в Україні податкової реформи, яка буде стимулювати інвестиції, економічне зростання і створення робочих місць, поліпшить якість надання державних послуг для бізнесу, і тим дасть поштовх для сталого зростання економіки країни.

Зазаначимо, що Артур Лаффер відомий відкриттям закономірності впливу податкових ставок на податкові надходження. Це явище отримало назву "ефект Лаффера". Його графічне вираження показує, що в певних умовах зменшення податкових ставок може викликати збільшення податкових надходжень.

На 12-му форумі YES у Києві Лаффер заявив, що розроблена Мінфіном податкова реформа є великим кроком до сильної економіки.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів пропонує ввести єдину 20% ставку на всі ключові податки: єдиний соцвнесок, податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, податок на додану вартість.

Зараз ви читаєте новину «Радник Рейгана і Тетчер буде консультувати Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути