Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2016 15:44

Промисловці під "Нафтогазом" вимагають відставки Коболєва
5

 

Понад тисяча промисловців прийшли під будівлі НАК "Нафтогаз України" з вимогою відставки керівника компанії Андрія Коболєва через зрив модернізації української ГТС.

Про це повідомляє ЦЕНЗОР.НЕТ.

Мітингувальники пояснили, що протестують проти скасування Нафтогазом замовлень на модернізацію компресорних станцій, яке мали отримати вітчизняні підприємства: "Зоря"-"Машпроект" (Миколаїв), Сумське НВО, "Інтерпайп" (Дніпро), "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя) та "Укргазпромбуд" (Полтава).

Учасники акції вигукують гасла: "Коболєва – у відставку", "Нафтогаз на боці ворога чи людей?", "Хто кормитиме наші сім'ї?" та інші.

Протестувальники повідомили, що зрив модернізації газотранспортної системи вигідний тільки Росії, бо в результаті "Україна не матиме сучасної ГТС, а українські промисловці залишаться без роботи".

 

"Українські підприємства понесли збитки, відмовившись від поставок до країни-агресора. Була надія, що держзамовлення на модернізацію ГТС дозволить хоч якось протриматися на плаву. Але Коболєв відмінив його. Промисловців він залишив без роботи, країну – без сучасної газотранспортної системи, та ще й по результатах своєї роботи виписав собі премію у 13 мільйонів гривень. Тому очевидно, що керівник Нафтогазу грає на руку Росії", – зазначив один з лідерів профспілок Іван Совгіра.

 

Промисловці висловили готовність оголосити безстрокову акцію протесту, якщо влада не прислухається до їхніх вимог та не прийме відповідні рішення.

Як повідомляли, зранку понад тисяча промисловців пікетували Кабмін з вимогою не забирати замовлення в українських підприємств на модернізацію ГТС.

Раніше НАК "Нафтогаз України" скасував проведені на початку листопада тендери на модернізацію трьох компресорних станцій – "Задніпровська", "Ананьїв" та "Південнобузька". У НАК "Нафтогаз України" зазначили, що причиною відмови від модернізації ГТС є начебто відсутність необхідності через можливий ризик введення РФ в експлуатацію "Турецького потоку".

Сума держзамовлення становить 4,13 млрд грн. Головним підрядником виступило Сумське машинобудівне НВО. 30% робіт мало виконати миколаївське підприємство "Зоря"-"Машпроект". Також до виконання робіт у рамках замовлення мали бути залучені ТОВ "Інтерпайп" (Дніпро), ПАТ "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя), ТОВ "Укргазпромбуд" (Полтава) і ще 7 підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Промисловці під "Нафтогазом" вимагають відставки Коболєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути