вівторок, 02 вересня 2014 11:35

Продавці блуз і сорочок не дозаробили грошей перед 1 вересня через моду на вишиванки

Продавці блуз і сорочок не дозаробили грошей перед 1 вересня через моду на вишиванки
http://pda.myvin.com.ua

Киянка Євгенія Афанасьєва торгує дитячими блузами на столичному "Даринку". Багато товару, який планувала продати перед 1 вересня, досі залишається на вітрині.

"Я не одна така. Багато продавців цього року не збули блузи і сорочки, які закупили для школярів, - говорить Євгенія Вікторівна. – Трохи з товаром прогадали. Цього року багато українських школярів прийшли 1 вересня до школи у вишиванках. Увесь серпень у мене вишиванки запитували. Блузи брали рідко, в основному ті, хто вишиванку на ринку не знайшов".

Замість блуз і сорочок батьки школярів напередодні 1 вересня купували вишиванки. Їх на столичних ринках продавали по ціні від 120 до 500 грн.

"Дехто брав 2-3 вишиванки, щоб дитина могла їх змінювати щодня, - говорить продавець. – Сорочки з машинною вишивкою недорогі. Вони з натуральних тканин, дітям в таких краще, ніж у блузах. Куди подіну свій товар, ще не знаю. Господар планує спустити ціну на 50 гривень. Може, так вдасться ще трохи продати. Білі речі зберігати до наступного 1 вересня не хочеться. Вони швидко вигорають, можуть пожовтіти".

Катерина Мисковець у сусідньому кіоску торгує вишиванками для дітей та дорослих.

"Багато товару розійшлося в останній тиждень серпня, - розповідає. – У нас є фабрична продукція, а також є вишиванки, які роблять майстрині з Львівщини та Івано-Франківщини. На сорочки ручної роботи ціни удвічі вищі. Зараз залишилося мало розмірів. Найкрасивіші розібрали. На диво, був попит не на стандартні з червоно-чорною вишивкою, а на оригінальні – лляні, вишиті синіми та зеленими нитками, а також білим по білому. Деякі сім'ї приходили за сорочкою для дитини, а замовляли ще й по вишиванці для себе".

Зараз ви читаєте новину «Продавці блуз і сорочок не дозаробили грошей перед 1 вересня через моду на вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути