пʼятниця, 27 лютого 2015 11:25

Приватний дитсадок окупиться за два роки

Приватний дитсадок окупиться за два роки

Киянка Анна Навратюк планує відкрити приватний дитсадок у столиці. За її підрахунками для цього знадобиться $25-30 тис.

"Я закінчила педагогічний університет, працювала вчителем і репетитором. Тепер мрію відкрити власний приватний садок, - говорить Анна. – Такі заклади популярні у Штатах і Канаді. В нас теж би пригодилися, бо в державних катастрофічно не хватає місця".

Для садка планує орендувати дворівневу квартиру в передмісті Києва на 120 кв. м. Два місяці збирає документи, аби отримати ліцензію на право надання освітніх послуг у сфері дошкільної освіти.

"Скласти бізнес-план допомагала жінка, яка чотири роки тому відкрила приватний дитсадок у Дніпропетровську, - розказує Анна. – Вона взяла в оренду старе приміщення колишнього дитсадка. За свої гроші відреставрувала його, обладнала спальну та ігрову кімнати, купила обладнання на кухню, набрала 6 вихователів, двох кухарів і 4 нянь, медсестру".

Вихователі по сумісництву є викладачами з творчості, англійської мови, хореографії, музики і психології. Одна є спеціалістом по системі Монтессорі.

"Брати на роботу таких вихователів дешевше, ніж наймати окремих спеціалістів. Вихователям платить по 5 тисяч гривень, няням – по 2, - каже Навратюк. – Знайома у свій садок вклала 30 тисяч доларів. Її заклад окупився через 2 роки. Відкрила 3 групи – молодшу (3-4 роки), середню (4-5 років) і старшу (5-6 років)".

У групі навчається 12-15 дітей.

"Щоб не працювати собі у збиток, треба брати щонайменше 4 тисячі з дитини, - продовжує. - Батьки, які можуть дозволити собі такі витрати, наймають своїм дітям нянь. У порівнянні з державним садком це космічна сума. Якщо відкрити садок на три групи – 45 дітей, можна заробляти 180 тисяч гривень. По 30 відсотків іде на погашення заробітної плати і харчування".

У Києві приватні садки найдорожчі в Україні. Вартість навчання від 4 до 8 тисяч гривень в місяць.

"Аби відкрити дитсадок, потрібно придбати або купити приміщення понад 100 квадратів, дитячі меблі (ліжка, столи, стільці, шафи для роздягальні), килимове покриття, постільну білизну, техніку (пральна машина, холодильник, телевізор, музичний центр), придбати книги і методичні посібники, розвиваючі ігри та канцелярські приладдя. Доведеться обладнати кухню і створити медичний кабінет", - розповідає Анна.

Зараз ви читаєте новину «Приватний дитсадок окупиться за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути