Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2015 18:28

Прибуток "Укргазвидобування" суттєво збільшився менш, ніж за рік

Прибуток "Укргазвидобування" суттєво збільшився менш, ніж за рік

Компанія "Укргазвидобування" виходить із кризи. З приходом нового складу менеджерів, за 2014 рік чистий дохід зріс у 158 разів, що є колосальною цифрою.

Про це під час прес-конференції розповів голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк.

"Той колектив менеджерів, який працює зараз, прийшов у квітні 2014 року. В цей час компанія була у дуже складній ситуації. Були борги по зарплаті — 150 мільйонів гривень, заборгованість податкова - 286 мільйони гривень, великий портфель кредитів на суму 282 мільйони доларів. Попри все це, у 2014 році нам вдалося утримати компанію на рівні 2013 року, і, навіть, отримати невеликий приріст. Збільшили дохід до 9,7 млрд грн. Сплатили у бюджет близько 6 млрд грн. Виплатили всю заборгованість по заробітній платі — зараз її нема. Збільшили прибуток у компанії в 158 разів, тобто, це колосальна кількість. В 2014 це 1,426 мільярди гривень. При цьому, за 2013 рік було тільки 8,9 мільйона", - каже Костюк.

"За цей рік ми зробили кілька пунктів, які визначали у плані розвитку. Вперше компанія почала виробляти зріджений газ на аукціоні. Запустили випуск брендованого палива — аби наш продукт не могли продавати інші. Задекларували плани виробництва власного зрідженого газу LPG. Виведення виробництва зрідженого газу з тіні, а саме ліквідація схем Курченка дало можливість заробити державному підприємству близько 1 млрд грн. Ми заповнили ринок якісним і доступним нафтопродуктом. Наш газ відповідає вимогам споживачів", - зазначає Вадим Шленчак, заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування".

У 2015 році компанія планує розвиватися далі попри несприятливі зовнішні обставини, кажуть у компанії.

"До кінця року плануємо облаштувати гідрувальні установки дизельного палива. Це дозволить виробляти власне паливо категорії "Євро-4" та "Євро-5", ще бензин А92 та А95, паливо, яке підходить усім категоріям споживачів. Для вироблення такого бензину необхідна інвестиція у розмірі близько 1 мільярда гривень. Ми вже маємо домовленості з однією вітчизняною компанією. Сума інвестицій сягне біля 70 мільйони гривень, тож протягом року в планах — втілити це в життя", - каже Шленчак.

"Одна із проблем — розповсюдження негативної інформації про роботу "Укргазвидобування" окремими ЗМІ, що належать відомому в Україні бізнес-угрупуванню, зацікавленому отримати контроль над черговим державним підприємством. Але хочемо зазначити, що робота компанії націлена винятково на прибуток для держави. Ми були на межі катастрофи, проте зберегли видобуток, вивели фінансові показники в плюс. У нас є документи, затверджені Державною фінінспекцією, всілякі аудиторські перевірки, які підтверджують законність і прозорість всіх дій нашого менеджменту", - додає він.

"Сьогодні ситуація ускладнюється також тим, що у 2014 році втратили частину Донецької та Луганської області, де великі родовища газу. В зоні АТО, на непідконтрольній українській владі території, розташовані 5 родовищ газу. На неконтрольованій — 7. За нашими підрахунками, за 2015 рік можемо втратити близько 150 млн кубометрів газу через те, що не контролюємо всі родовища. Найбільш складні — у Харківській області, вони потребують додаткових технологій для розвитку. До кінця цього року плануємо запустити вісім компресорних станцій. Вони будуть на Харківщині, Полтавщині, Вінничині", - додає Олександр Сомов, перший заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування".

Зараз ви читаєте новину «Прибуток "Укргазвидобування" суттєво збільшився менш, ніж за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути