пʼятниця, 31 жовтня 2014 18:07

Поляки збунтувались проти передачі Росії французьких "Містралів"

Поляки збунтувались проти передачі Росії французьких "Містралів"
Фото: lenta.ru

Активісти організації Open Dialog звернулися до міністра національної оборони Польщі Томаша Сємоняка з проханням виключити французький консорціум Eurosam з тендеру на озброєння для польської армії у разі, якщо французька влада ухвалить позитивне рішення щодо поставок "Містралів" Росії.

Про це повідомили французькі активісти, що виступають проти продажу вертольотоносців до РФ, передає Укрінформ.

"Вибір повинен бути простим - надаючи "Містралі" Росії, Франція повинна втратити польський військовий ринок!" - заявляють французи від імені польських колег, зокрема голови фундації Open Dialog Бартоша Крамека.

Активісти зазначають, що наразі Польща розглядає контракт із Eurosam на суму 6,5 млрд євро, ще кілька контрактів планується підписати найближчим часом.

За словами Бартоша Крамека,  Польша може вплинути на рішення Франції щодо "Містралів", оскільки остання бере участь у тендері на будівництво системи протиракетної оборони для польської армії, під кодовою назвою "Вісла". Вартість контракту оцінюється у понад 26 млрд євро.

"Це в декілька разів більше, ніж вартість контракту на російські "Містралі". Ми можемо запропонувати французам простий вибір - або "Містралі" для Росії, або "Вісла" для поляків", - зазначив польський активіст.

 

Зараз ви читаєте новину «Поляки збунтувались проти передачі Росії французьких "Містралів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути