Ексклюзиви
понеділок, 25 серпня 2014 16:27

Під шумок війни в Донецьку йде переділ енергоринку

Під шумок війни в Донецьку йде переділ енергоринку

Оголошений у міжнародний розшук колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький через своїх повноважних представників активно бере участь в переділі державних енергетичних компаній, стверджують основні учасники ринку.

Нещодавно ЗМІ повідомляли про втручання Генеральної прокуратури в спроби банкрутства ДП "Центренерго", представником Ставицького Олегом Коземко і його групою (http://obozrevatel.com/politics/35290-siloviki-vyishli-na-shemyi-finansirovaniya-separatistov.htm). Схожі процеси зараз відбуваються і в ПАТ "Донбасенерго".

ТОВ "Фірма" ТехНова "Анатолія Шкрібляка та Олександра Штіпельмана, брала участь в конкурсі організованому Едуардом Ставицьким з приватизації акцій ПАТ "Донбасенерго". Фірма експлуатує три ТЕЦ в Чернігівській, Київській та Черкаській областях. ТОВ "Фірма "ТехНова" Шкрібляка контролює ТОВ "ЦОФ Північна", яка 25.09.2012р. також стала переможцем приватизаційного конкурсу з продажу шахти "Краснолуцька - Північна №1" за мінімальну суму. Дана шахта має запаси в кількості 210 млн. тонн антрацитів, ключовим споживачем яких є ПАТ "Донбасенерго". Контроль над даними стратегічним активом дозволяє Шкрібляку активно впливати на діяльність державної компанії.

"Донецькі багато років заправляють на енергоринку, їх люди присутні у всіх сегментах. Втечі членів "сім'ї" на енергетичному ринку не було! Змінилося декілька перших осіб, а другий ешелон, який завжди робив всю роботу, залишився на місцях, діють контракти, здійснюються платежі. Отримані кошти відмиваються і йдуть на фінансування сепаратизму і повернення донецьких в Україні", - неофіційно прокоментували ситуацію в Мінпаливенерго.

Зараз ви читаєте новину «Під шумок війни в Донецьку йде переділ енергоринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути