четвер, 30 квітня 2015 09:06

Пентагон просить пом'якшити санкції проти Росії

Пентагон просить пом'якшити санкції проти Росії
Фото: runews24.ru

Міністерство оборони США звернувся до сенату з проханням пом'якшити санкції, які забороняють закуповувати російські ракетні двигуни РД-180.

РД-180 використовуються в американських ракетах Atlas і поки промисловість США не виробляє аналогів, повідомляє "Прайм".

Раніше конгрес через агресію Росії в Україні заборонив використання РД-180 для укладення нових контрактів і виділив 220 млн дол. на допомогу в розробці аналогічних американських двигунів.

Виступаючи в середу на слуханнях у підкомітеті сенату з питань збройних сил, глава ВПС Дебора Джеймс запропонувала внести в закон поправки, щоб закупити у Росії двигуни, замовлені ще до подій у Криму. За її словами, поправки дозволять зберегти запуски ракет Atlas, поки не будуть розроблені альтернативні американські двигуни".

Мова може йти про закупівлю 18 раніше замовлених у Росії двигунів, вважають юристи Пентагону.

Сенатор Джон Маккейн поцікавився, чи "в інтересах США субсидувати російську оборонну промисловість, з огляду на поведінку Росії".

"Ні. Це сумно, але гарантований доступ в космос (США) набагато важливіше", - відповіла представник Пентагону, яку цитує Air Force Times.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон просить пом'якшити санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути