Ексклюзиви
середа, 27 травня 2015 18:37

Оновлений енергоблок ДТЕК Курахівська ТЕС підключили до енергосистеми України
12

До енергосистеми України підключений оновлений енергоблок ДТЕК Курахівська ТЕС. Реконструкція, яка тривала 13 місяців, продовжить блоку "життя" на 15-20 років, збільшить його потужність, понизить споживання вугілля на 10% і зменшить викиди вугільної золи в атмосферу в 40 разів - до європейських екологічних норм.

У реконструкції брали участь більше 1000 співробітників ТЕС і підрядчиків, а для масштабної модернізації закупили устаткування і технології українських виробників.  

Це вже 5-й з семи блоків, що працюють на станції, який був реконструйований. Тепер Курахівська ТЕС - наймодернізованіша теплоелектростанція в Україні, що має такий масштабний парк оновленого устаткування.

Найбільший український енергохолдинг - ДТЕК - вклав у модернізацію блоку 672 млн. грн. А реконструкція всіх п'яти блоків дала вітчизняній енергосистемі додатково 72 мегавати електроенергії - цього вистачить для задоволення потреб мільйонного міста в світлі.

Всього за останнє десятиліття на українських електростанціях реконструйовано 21 енергоблок, з них 17 реконструкцій провела на своїх підприємствах компанія ДТЕК.

Зараз ви читаєте новину «Оновлений енергоблок ДТЕК Курахівська ТЕС підключили до енергосистеми України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути