середа, 01 квітня 2015 17:05

Оцет розводять, на упаковках рису пишуть інший сорт - як дурять постачальники товарів
7

Фото: фото: Фоззі Груп

У розподільчому центрі "Фоззі груп" в селі Перемога Броварського району Київської області працює власна лабораторія. Досліджують товари, які привозять постачальники. Найчастіше повертають назад молочну продукцію, м'ясо, ковбасу, сир.

"Контролюємо продукцію власних торгових марок. Також товари, на які покупці скаржаться на гарячу лінію, в соціальних мережах. Перевіряємо продукцію, якість якої важлива з комерційної точки зору. Наприклад, риба й морепродукти в льодяній глазурі. Кількість льоду впливає на закупівельну ціну. Відповідно і на кінцеву. У жовтні минулого року отримали державну атестацію лабораторії. Раніше зразки возили в інші лабораторії. Процедура займала п'ять днів. Зараз - близько півтори години. На місці можна вирішити - приймати товар чи повернути постачальнику", - розповів керівник департаменту якості Максим Барабуха.

 Розподільчий центр займає площу 30 тис. квадратних метрів. У приміщенні підтримують температуру п'ять-шість градусів тепла. Працівники одягнені в куртки. До складу під'їжджає фура з курятиною. Майже герметично пристиковується до воріт. 20-тонну машину розвантажують за 30 хвилин.

У лабораторії працює двоє лаборантів. Перевіряють свіжі огірки на нітрати, чи достатньо пастеризоване молоко, чи не містять сосиски крохмалю. Керівник лабораторії Марина Бонько, робить аналіз оцту. Виробник, який хоче продавати свій товар у супермаркетах "Фоззі груп" заявив, що він дев'ятипроцентний.

"Три відсотки. Це досить розповсюджене порушення, виробники економлять оцтову кислоту. Люди купують подібний оцет, консервують. Потім банки здуваються і вибухають", - говорить керівник лабораторії.

 

"В ковбасах може бути більше вологи, ніж передбачено стандартами. Оселедці - пересолені. На упаковках рису пишуть "перший сорт", а насправді - третій, - додає керівник відділу якості логістики Крістіна Зінченко.

Зараз ви читаєте новину «Оцет розводять, на упаковках рису пишуть інший сорт - як дурять постачальники товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути