Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2016 11:47

Обсяг торгівлі на Форекс складає трильйони доларів щодня. Хто забезпечує доступ до цих трильйонів?

Про постачальників ліквідності PrivateFX від Concorde Capital

У нещодавно опублікованому Gazeta.ua розгорнутому ВІДЕО-інтерв'ю "Оприлюднено ім'я СЕО групи компаній PrivateFX від Concorde Capital" головний виконавчий директор Прайвета, Олександр Биков розповів шанованій аудиторії дуже багато цікавих фактів про діяльність нової брокерської компанії. Зокрема, була названа вкрай важлива інформація про постачальників ліквідності PrivateFX і це найкращий пул з усіх можливих: діючі - Interactive Brokers, LMAX, Exante; плановані до підключення найближчим часом - FXCM, ADS Securities.

 

Ми зацікавилися цією інформацією, оприлюдненою СЕО Прайвета, Олександром Биковим і вирішили дещо детальніше розповісти про таке явище як постачальники ліквідності вам, шановні читачі, і чому їх наявність - обов'язкова умова для будь-якої справжньої брокерської компанії, яка планує виводити угоди своїх клієнтів саме на міжбанк, а не варити їх на своїй "кухні" як це роблять деякі нечесні дилінгові компанії. Цю інформацію вкрай важливо взнати будь-якому потенційному клієнту, але краще перед визначенням з вибором брокерської компанії для інвестування, а не після.

Хто такий постачальник ліквідності? Вищий ступінь ліквідності мають, звичайно ж, грошові кошти. Найліквіднішим світовим торговим майданчиком є Форекс. Його обсяги становлять підсумовані показники ліквідності різноманітних ринків. Щодня обсяг торгівлі на Форекс складає трильйони доларів, тому він має найвищу ліквідність. Кількість заявок на продаж і покупку настільки велика, що можна не хвилюватися з приводу наявності контрагента для будь-якої позиції.

Високоліквідний ринок - це стабільні операції з великою кількістю і високими обсягами здійснюваних операцій. На Форекс - це в першу чергу валюта, чим менше різниця між ціною на продаж і покупку, тим більша ймовірність того, що ринок "зробить Вас багатим". Якщо ж розрив в цінах буде досить великим, є величезний ризик фінансового краху.

Постачальник ліквідності (Liquidity provider) - це великий учасник ринку, який об'єднує фонди і фінансові інститути, а також найбільші банки світу в мережу, яка утворює пул новин, котирувань і потік цін для більш дрібних учасників ринку - дилінгових центрів, брокерів. Постачальник ліквідності - це провайдер, який з'єднує між собою багатьох брокерів і трейдерів, збільшуючи ліквідність отриманого ринку. Більш високу ліквідність бажають всі учасники ринку, оскільки завдяки їй знижуються спреди і, таким чином, витрати на торгівлю.

 

Брокери з прямою обробкою транзакцій (STP), особливо, намагаються взаємодіяти з багатьма великими провайдерами ліквідності, щоб підтримувати власні пропоновані ліквідність і ціни. Постачальниками ліквідності часто є великі банки і інші фінансові установи. У торгівлі на Форекс найбільшим постачальником ліквідності в світі є Deutsche Bank, також відомий як ведучий роздрібний та інвестиційний банк.

Брокер з наскрізною обробкою транзакцій (STP) - Straight through processing broker.
Хто такий STP-брокер?

STP-брокер (англ. Straight through processing - наскрізна обробка транзакцій) - один з видів брокерів в Інтернет. Такий брокер підключений до одного або декількох постачальників ліквідності. Він направляє угоди своїх клієнтів тому постачальнику ліквідності, який пропонує найкращу ціну.

 

Постачальники ліквідності забезпечують ліквідністю брокерів і трейдерів, щоб завжди була можливість купити, продати, вивести кошти.

Для кращого розуміння, покажемо на спрощеному прикладі постачальника ліквідності і маркет-мейкера:

уявіть собі мінімаркет біля вашого будинку, ви хочете купити французького сиру 100 кг, приходите, а у них таких великих партій не буває, але вони звертаються на свій склад або співпрацюють з величезним Мегамаркетом, відправляють заявку в мегамаркет, а потім продають вам. Постачальником ліквідності і є цей великий мегамаркет. А склад це може бути партнер брокера або сам брокер. Таких брокерів називають "маркет-мейкерами".

Маркет-мейкер (market maker) - брокер або дилер, який забезпечує постійні котирування цін продавця і покупця від свого імені або від імені клієнта.

На валютному ринку - це великі банки, які мають в своєму розпорядженні постійно певну суму валюти, щоб мати можливість підтримувати торгівлю трейдерів і брокерів, коли ринок стане не ліквідним, вони беруть на себе курсові ризики.

На фондовому ринку - це учасник фондового ринку, який зобов'язується підтримувати ліквідність ринку відповідних цінних паперів та інших фінансових інструментів.

ЦІННА ПОРАДА: Майте справу тільки з брокерами, які працюють за схемою А-book

 

Забезпечується ліквідність великими учасниками ринку маркет-мейкерами, чим більше їх кількість, тим вище ймовірність укладання угоди, не залежно від торгових сесій і часу в різних країнах світу. Постачальник ліквідності з'єднує трейдерів і брокерів, збільшуючи ліквідність отриманого ринку. Завдяки високій ліквідності знижуються спреди, а відповідно і витрати на торгівлю, тому більш високий ступінь ліквідності бажають отримати всі брокери. Такий ступінь отримала і нова брокерська компанія PrivateFX від Concorde Capital.

Зараз ви читаєте новину «Обсяг торгівлі на Форекс складає трильйони доларів щодня. Хто забезпечує доступ до цих трильйонів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути