четвер, 07 травня 2015 16:55

Новий український АН-178 підкорює ринок: Азербайджан вже закупив 10 літаків

Новий український АН-178 підкорює ринок: Азербайджан вже закупив 10 літаків
Фото: censor.net.ua

Азербайджанська вантажна авіакомпанія Silk Way Airlines та ДП Антонов підписали контракт на поставку десяти українських літаків Ан-178.

Про це повідомив генконструктор підприємства Дмитро Ківа, пише ЛІГА.

Також Антонов уклав угоду про спільне виробництво цих літаків з КНР. Всі літаки будуть збиратися в Києві. Обсяг угоди не уточнюється. Крім того, Китай уклав угоду про покупку двох Ан-178. Середня ціна одного літака становить $ 40 млн. За словами Ківи, зараз попередній пакет замовлень на цей літак становить близько 100 одиниць. У купівлі зацікавлені Саудівська Аравія і країни Перської затоки.

Як повідомляє 5 канал, сьогодні український транспортний літак АН-178 вперше здійнявся у небо. Випробовували його в небі над Києвом. Посадку ж він здійснив на аеродромі у Гостомелі. Літак буде офіційно представлений на паризькому авіасалоні Le Bourget.

Ан-178 - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн. Його швидкість - 825 км/год, вантажопідйомність - 18 тонн (два стандартних морських контейнера), висота польоту - 12 км, дальність польоту - 5500 км. До того ж він здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі грунтових, що робить його затребуваним і для потреб оборони. За приблизними оцінками фахівців, ціна на літак стартує від $ 25-40 млн.

Цей літак прийде на заміну турбогвинтовим Ан-12 та С-160, у більшості з яких вичерпується ресурс. В першу чергу це стосується радянських Ан-12.

Зараз ви читаєте новину «Новий український АН-178 підкорює ринок: Азербайджан вже закупив 10 літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути