Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 15:02

Нові енергоблоки Україна збудує з європейцями замість росіян

Нові енергоблоки Україна збудує з європейцями замість росіян
Фото: 24daily.net

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив НАЕК "Енергоатом" в короткий термін побудувати нові енергоблоки у співпраці з партнерами з Європи.

Про це він заявив сьогодні під час розширеного засідання Кабінету міністрів України з головами обласних державних адміністрацій, передає РБК-Україна.

"Що стосується компанії "Енергоатом". Ми збільшили інвестиційну складову для вас, і перед вами стоїть завдання добудови нових блоків. Нагадаю, що така добудова повинна здійснюватися в короткі терміни і, в першу чергу, із залученням виключно наших європейських партнерів. Наскільки мені відомо, ми не з Росією, а саме з Чехією - з Skoda - будемо мати контракт. Нам треба збільшувати потужності вашої компанії. Це стосується "Укргідроенерго" і те ж стосується альтернативної енергетики", - сказав пан Яценюк.

У свою чергу президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашківський повідомив, що станом на сьогодні компанія виробила 69,1 млрд КВт. год електроенергії і виконала план виробництва на 102,2%.

"Могли б значно більше, якби у нас не було диспетчерських обмежень, які діяли протягом 8 місяців поточного року", - зазначив він.

За словами пана Недашківського, Українські АЕС повністю забезпечені ядерним паливом на поточний опалювальний період 2014-2015 років.

"Ми не тільки впевнено проходимо осінньо-зимовий період, але і маємо достатній запас для прийняття альтернативних рішень на випадок виникнення форс-мажорних обставин з боку постачальника", - зазначив глава "Енергоатома".

Він також повідомив, що "Енергоатом" і "Укренерго" відпрацювали алгоритм дій на випадок системної аварії.

"З урахуванням тієї ситуації, яка зараз склалася в нашій країні, ми спільно з "Укренерго" відпрацювали алгоритм дії при особливій системній аварії в енергосистемі України, і найближчим часом запланували спільне тренування. Таким чином ми абсолютно готові сьогодні до роботи як у нормальному стані, так і за виникнення надзвичайних ситуацій", - розповів президент "Енергоатому".

Зараз ви читаєте новину «Нові енергоблоки Україна збудує з європейцями замість росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути