неділя, 31 травня 2015 05:20

Німеччина надала Україні 200 мільйонів євро на тимчасові помешкання для переселенців – Штайнмаєр

Німеччина надала Україні 200 мільйонів євро на тимчасові помешкання для переселенців – Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр під час відвідин одного із модульних містечок для переселенців на Дніпропетровщині. Фото: Радіо Свобода

Німецька сторона надала допомогу Україні у розмірі 200 мільйонів євро. Про це у суботу в Дніпропетровську заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який відвідує регіон з одноденним візитом, передає Радіо Свобода.

За словами Штайнмаєра, ці кошти спрямовані на відновлення інфраструктури, виробництво електроенергії для модульних містечок та забезпечення їхньої енергоефективності.

Також він повідомив, що Німеччина збільшила кредит для України до 500 мільйонів євро з метою реконструкції житла для переселенців із зони АТО.

"Німецький уряд по можливості допомагає цим людям. І ми раді, що Дніпропетровщина і її мешканці стали для нас партнерами у цій справі", – зазначив Штайнмаєр.

У рамках допомоги від уряду Німеччини на Дніпропетровщині було збудовано п'ять транзитних містечок – у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Павлограді та Нікополі.Найбільше в Україні таке містечко розташували в Павлограді, воно вміщує 600 осіб.

За даними ООН, внутрішніх переселенців в Україні – понад 1 мільйон людей.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина надала Україні 200 мільйонів євро на тимчасові помешкання для переселенців – Штайнмаєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути