Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 16:25

Незабаром бензин коштуватиме 14,1 грн за літр - АМКУ

Незабаром бензин коштуватиме 14,1 грн за літр - АМКУ
Фото: finance.bigmir.net

Ринкова ціна на бензин марки А-95 повинна становити 14,1 гривні за літр.

Про це під час прес-конференції в Києві заявив виконуючий обов'язки глави Антимонопольного комітету України (АМКУ) Микола Бараш, передає Економічна правда.

"Ціна на бензин європейської якості, розрахована за умови існування значної конкуренції, повинна бути, якщо не сьогодні, то найближчим часом, на рівні 14,1 гривні за літр бензину марки А-95", - заявив Бараш.

"Якщо розраховувати цiну без урахування рiзкої змiни загальної ситуацiї з нафтою на свiтовому ринку, то цiна бензину А-95 має становити 15,13 гривні за літр", - зазначив він.

За його словами, АМКУ до сьогоднішнього дня не отримала від компаній серйозних обґрунтувань власного цінового утворення.

"Долар є одним з чинників зростання цін на пальне. Більше того, компанії завжди заявляють, що саме проблеми з доларом є ключовими, але якщо подивитися, то зростання долару останні декілька місяців фактично відсутнє, нафта падає, а ціни в нас стоять або знижуються дуже несуттєво", - сказав Барабаш.

За словами чиновника, невдовзі АМКУ завершить розслідування і почне приймати рішення.

"АМКУ зобов'язаний, маючі певні повноваження приймати зобов'язуючі рішення. Тому що ціни мають реагувати на загальносвітові тенденції", - зазначив Бараш.

Зазначимо, що середня вартість бензину марки А-95 на українських АЗС 22 жовтня становила 16,27 гривень за літр.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету з проханням допомогти нафтотрейдерам і імпортерам встановити справедливі ціни на нафтопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Незабаром бензин коштуватиме 14,1 грн за літр - АМКУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути