вівторок, 19 квітня 2016 11:38

Названі умови, за яких газ для людей не подорожчає

Названі умови, за яких газ для людей не подорожчає

Перші реальні результати боротьби з корупцією на митниці і в податковій системі можуть переконати МВФ не наполягати на подорожчанні енергоносіїв для населення, сказав виконавчий директор Фонду Блейзера в Україні Олег Устенко.

Про це пише UBR.

"Якщо ж цього не відбудеться, то непопулярне рішення, на яке так і не наважився уряд Яценюка - про швидке підвищення тарифів - доведеться приймати новому Кабміну. ​​Адже вже чітко звучали сигнали з Вашингтона щодо тарифів", - підкреслив Олег Устенко.

Він упевнений, що серед трьох напрямків, за якими український уряд веде роботу в рамках програми з МВФ - грошового, податкового, реформ устрою держави і боротьби з корупцією, тільки в останньому можна показати швидкі і реальні результати. Це зменшить видаткову частину бюджету. І може стати підставою для переговорів щодо тарифів. Інакше їх зростання не уникнути.

"МВФ може погодитися на поступки, якщо український уряд покаже, де візьме ті гроші, які планувалося отримати від чергового підвищення тарифів. У монетарній сфері вже показувати нічого, податки швидко не змінити, як і не вийде моментально провести дерегуляцію для бізнесу для його виходу з тіні. Так що боротьба з корупцією - найдієвіший інструмент ", - вважає Устенко.

Інші економісти додають, що в останній рік нафта і газ сильно подешевшали на світових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Названі умови, за яких газ для людей не подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути