Ексклюзиви
середа, 18 травня 2016 10:57

Назвали вартість землі в Україні

Назвали вартість землі в Україні

Незважаючи на мораторій на продаж сільгоспземель, фактично земельний ринок в Україні існує давно і ціна землі вже сформована: $ 1,5 -2 тис. за гектар. Такі цифри озвучив керуючий партнер юридичної компанії "ОМП" Микола Орлов.

Про це повідомляє "Інфоіндустрія".

"Ринок уже відбувся. Купівля-продаж сільгоспземель в Україні відбувається за договорами емфітевзису. Ціна землі вже сформована: 600-700 доларів США коштує один гектар малородючих земель, півтори-дві тисячі доларів США - чорноземи. Правда, угоди за ціною дві тисячі доларів за гектар - це рідкісне явище", - сказав Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробити на кожній сотці можна 10 тисяч гривень за сезон

На думку експерта, такий рівень цін вже дуже близький до європейського, а при запуску офіційного ринку порівнювати ціну української землі потенційні покупці будуть, перш за все, з Польщею і Словаччиною.

"Коли спаде "перша піна", земля в Україні буде дешевшою, ніж у Польщі та Словаччині. Люди будуть порівнювати: в Польщі земля коштує три тисячі євро за гектар. В Україні неформально доходить до двох тисяч. Значить цінова "вилка" в Україні буде приблизно півтори - три тисячі доларів ", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вартість землі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути