вівторок, 07 лютого 2017 12:27

Назвали одну з найбільш дефіцитних професій

Назвали одну з найбільш дефіцитних професій
Ресурсний центр

Торік роботу шукали 6,6 тис. швачок. Роботодавці потребували 9,6 тис. таких працівників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості.

"Зараз маємо 797 вакансій для швачок. Таких фахівців шукають і великі підприємства швейного виробництва, і малі, а також фізичні особи-підприємці, які шиють одяг на замовлення. Додаткова потреба в кадрах виникає через оновлення швейного обладнання цеху", - говорить Кравченко.

Торік 300 безробітних перенавчалися на швачку. Середня зарплата швачок на початок року становила 4 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чекаю, що повністю бізнес окупиться за рік"

"Швачок першого і другого розрядів готують у центрах профтехосвіти Рівного, Одеси, Харкова. Одеський центр отримав ліцензію на навчання швачок у грудні торік. Цьому посприяла компанія Arber Fashion Group. Перша група швачок з 19 студентів розпочала навчання 19 грудня", - коментує Кравченко.

"Швачок шукають в ательє, швейні цехи, хімчистки. Шиють одяг, білизну, чохли для автомобілів, м'які меблі. У майстерню одного з українських дизайнерів шукають швачку для пошиву колекцій зі ставкою 4 тис. грн і премії. Таких фахівців шукають у Польщу, Литву. Платять по 20 тисяч гривень. Через різницю зарплат в Україні відчувається кадровий голод. Профтехучилища були в занепаді. Швачок випускали мало. Зараз швейне виробництво відновлюють", - говорить експерт порталу Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Торік 100 людей вивчилося на управителя багатоквартирного будинку. Двотижневі програми є в Одеському, Донецькому, Полтавському та Херсонському центрах профтехосвіти.
Зараз ви читаєте новину «Назвали одну з найбільш дефіцитних професій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути