Ексклюзиви
понеділок, 22 грудня 2014 10:39

Наступного року в Україні вдвічі сповільниться інфляція - S&P

Наступного року в Україні вдвічі сповільниться інфляція - S&P
Фото: gazeta.ru

Міжнародне рейтингове агентство Standard&poor's прогнозує, що інфляція в Україні сповільниться з 23% в цьому році до 11% в наступному і 7-6% - у 2016-2017 роках.

Темпи падіння ВВП, згідно з прогнозом S&P, також сповільняться вже в наступному році, пише Companion з посиланням на прес-службу організації. Зокрема, реальний валовий внутрішній продукт у 2015 році скоротиться на 3% після падіння на 7% в 2014 році, а відновлення економіки почнеться з 2016 року.

Вже в 2016 році зростання може скласти 1,5%, а ще через рік - 2,5%.

У номінальному вираженні ВВП України в поточному році оцінюється в $127 млрд у порівнянні з $178 млрд роком раніше і чекає його падіння до $99 млрд у наступному році, що гірше показника 2009 року, коли цей показник склав $113 млрд.

На думку S&P, у 2016 році країна може збільшити номінальний ВВП у валютному вираженні до $118 млрд, а ще через рік довести його до $141 млрд, поліпшивши показник 2010 року.

Агентство також прогнозує, що в 2015 році українським властям вдасться зменшити дефіцит держфінансів, включаючи НАК "Нафтогаз України", до 8,5% ВВП з 12% ВВП у цьому році з подальшим його скороченням до 5-4% у 2016-2017 роках.

Крім того в поточному році Україні вдасться скоротити дефіцит поточного рахунку платіжного балансу до 4,1% ВВП з 9,3% ВВП роком раніше, а в наступному році довести його до 4% ВВП.

Однак, Standard & poor's знизила довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на один щабель - з рівня "CCC" до "CCC-", повідомляється в прес-релізі агентства. Прогноз по рейтингу змінений зі "стабільного" на "негативний".

При цьому S&P знизило довгостроковий рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті з "B-" до "CCC+", прогноз також погіршено зі "стабільного" до "негативного".

Короткостроковий рейтинг в місцевій валюті переглянутий з "B" до "C", рейтинг за національною шкалою з "uaBBB-" до "uaB+".

Прибутковість держоблігацій України з погашенням в 2023 році зросла на 1 базисний пункт, до 15,31%.

Щодо ризиків для банківської системи (BICRA) S&P відносить Україну до останньої - десятою - групі, куди також входять такі країни, як Білорусь і Греція.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року в Україні вдвічі сповільниться інфляція - S&P». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути